Nat. Schanscoursing afgelast ivm het zeer warme weer!

26-05-2017 17:08
Beste deelnemers, vrijwilligers en officials,
 
Het was wikken en wegen voor ons als bestuur over wat te doen met onze Schanscoursing a.s. zondag. De weersvoorspelling voorspelt erg warm weer en ondanks maatregelen nemen zoals eerder beginnen, voetenbaden en verneveldouche neerzetten blijft het met windhonden die zich toch al opfokken rondom de baan en zich helemaal geven op het veld, een hele inspanning waar overhitting op de loer ligt. De voorspelling op weeronline zegt dat het nu 25 graden is in Velp terwijl het vanmiddag 28 graden was in de schaduw…
 
Dan zit er maar een ding op voor ons en dat was de situatie op het terrein zelf proeven. Nou, we zijn er van 10.00 tot 11.30 uur geweest en het was echt niet te doen. Er staat continu volop zon op ons veld en er is geen gelegenheid om honden in– en uit te lopen in de schaduw…komt bij dat er zondag een hoge luchtvochtigheid (met hogere gevoelstemperatuur) voorspeld wordt en we kunnen concluderen dat het niet diervriendelijk is de wedstrijd te laten doorgaan.
 
Daarom hebben wij helaas moeten besluiten de wedstrijd af te gelasten. Een beslissing waar wij voor 100% achter staan als het om het welzijn van onze honden gaat. 
 
Wij hopen op uw begrip en hopen u in september te kunnen verwelkomen bij onze OostGelreCoursing.
 
 
 
 

Contact

Rhedense windhonden Ren & Coursing vereniging

Biljoen 14
Velp
6883JH

06-10087414